camin de batrani

Cand este mai bine pentru un senior la caminul de batrani decat acasa?

Se spune ca nicaieri nu e mai bine decat acasa si in general asa este, doar ca exista anumite situatii in care se impune o schimbare, cel putin temporara. In cazul seniorilor, exista varianta cazarii intr-un camin de batrani, in anumite cazuri specifice pe care le vom detalia in continuare.

Fie ca vorbim despre persoane singure sau care nu mai sunt autonome, din cauza unei boli sau a altui eveniment nefericit, intr-un azil vor avea parte de ingrijire de specialitate 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Ne referim atat la ingrijire medicala, din partea unui personal specializat format din medici, asistente si infirmiere, cat si la toate celelalte aspecte necesare unui trai decent: odihna, hrana, activitate fizica, activitate intelectuala, relaxare etc.

Atunci cand nu se mai poate descurca singur. In cazul in care persoana in varsta sufera de Alzheimer, Parkinson, cancer sau se recupereaza in urma unui accident vascular cerebral, aceasta nu mai este independenta si are nevoie de ingrijire permanenta. Acelasi lucru se intampla si in cazul seniorilor cu epilepsie sau care si-au pierdut mare parte din capacitatile vizuale sau auditive.

Chiar daca aceste persoane au soti, copii sau alte rude cu care locuiesc sau care ii viziteaza zilnic, orice moment in care acestea sunt lasate nesupravegheate se poate solda cu o tragedie. Tocmai din acest motiv, pentru siguranta lor si a celor din jur, solutia optima consta in internarea intr-un camin de batrani.

camin de batrani
 Atunci cand este singur. In cazul in care respectiva persoana nu mai are nicio ruda sau prieten apropiat, poate decide singura sa se interneze intr-un azil de batrani. Aici, va fi inconjurata nu numai de personalul care o va ajuta sa se mentina sanatoasa si in forma, ci si de alti seniori in aceeasi situatie, cu care poate socializa si uita de probleme.

De altfel, cresterea calitatii vietii persoanelor in varsta este dezideratul nostru, tocmai de aceea sloganul nostru este „Intotdeauna se mai poate face ceva”. Nu putem vindeca boala incurabila si nu putem da toate raspunsurile, insa putem tine sub control simptomele si putem asculta toate intrebarile.

Atunci cand reprezinta o greutate pentru cei din jur. Oricat de dur ar suna, in anumite cazuri, persoanele in varsta pot ajunge o greutate pe umerii rudelor mai tinere, fie ca vorbim despre copii sau nepoti.

Acestia din urma, mai ales in cazul in care au propria familie si sunt activi din punct de vedere profesional, nu vor avea timpul si uneori nici energia necesare de a se ingriji de rudele lor aflate in dificultate. In cazul in care acestea nu se pot deplasa, hrani sau spala singure ori sunt in stadii incipiente ale dementei, interactiunea cu ele poate fi foarte dificila si uneori chiar frustranta.

In orice caz, ceea ce trebuie sa retineti este ca, indiferent care dintre situatiile de mai sus se aplica seniorilor din viata dumneavoastra, in caminul nostru de batrani vor avea parte de toata grija, atentia si respectul cuvenite.

Lasă un comentariu

0761944944