Excursii, divertisment si alte activitati pentru seniori

Pensionari

Nici varsta inaintata, nici macar un diagnostic dur, precum boala Alzheimer, boala Parkinson, epilepsia, recuperarea dupa un AVC sau alte afectiuni senzoriale si motorii nu sunt echivalente cu sfarsitul si cu resemnarea. Exista numeroase activitati pentru seniori pe care acestia le pot desfasura in incinta caminului de batrani pe care il administram sau in vecinatatea acestuia si care ii vor ajuta sa treaca mai usor peste boala si sa uite pentru cateva ore in fiecare zi de aceasta.

Prin activitatile pentru seniori desfasurate la unitatile noastre, dorim sa asiguram persoanelor in varsta posibilitatea de a se implica in diverse moduri de petrecere a timpului liber, potrivite varstei si conditiei de sanatate a fiecaruia. Astfel, folosindu-si mintea si trupul, seniorii pot reconstrui baza unei vieti active si fericite. Acest lucru favorizeaza intretinerea memoriei, a concentrarii si a procesului de gandire, in general.

Socializarea in cadrul grupului, cu persoane din aceeasi generatie si de aceeasi varsta, conduce la imbunatatirea echilibrului psihic. De asemenea, desfasurarea regulata a activitatilor ajuta la intarirea sistemului imunitar si reducerea stresului. Dupa o zi in care rezidentii si-au ocupat timpul in mod placut, somnul vine mai usor si este mai linistit.

Rezidentii din azilul de batrani pot alege, in functie de preferinte, dintre urmatoarele activitati pentru seniori:

 • Program de mentinere a conditiei fizice si recuperare medicala;
 • Jocuri de societate si petrecere a timpului liber (sah, table, remi, carti de joc, domino, etc.);
 • Plimbari in parcurile situate in apropierea caminului de batrani;
 • Excursii periodice pentru vizitarea obiectivelor turistice dorite (manastiri, muzee etc.);
 • Ore de desen si lucru manual;
 • Program de seara cu muzica la pian, cinema sau lectura;
 • Petreceri organizate cu ocazia zilei de nastere, zilei onomastice si sarbatorilor religioase;
 • Comunicarea cu familia, ori de cate ori se doreste, gratie accesului nelimitat la internet si telefon.
Senior Man Attending Painting Class With Teacher

Aceste activitati pentru seniori ii vor tine pe locatarii azilului de batrani ocupati pentru cel putin cateva ore pe zi. Pe langa faptul ca vor socializa si isi vor petrece intr-un mod placut timpul liber, acestia pot inregistra chiar si progrese remarcabile in lupta cu afectiunile care i-au adus la noi: cei care sufera de Alzheimer pot preveni pierderea accelerata a memoriei prin diverse jocuri si activitati precum rezolvarea de integrame, bolnavii de Parkinson pot reinvata sa isi coordoneze miscarile, iar cei care se recupereaza in urma unui AVC se vor concentra pe kinetoterapie si exercitii de logopedie.

Intrucat stim ca zilele par mai lungi pentru cei varstnici, nu putem sa nu enumeram si celelalte activitati pentru seniori pe care le pot realiza in cadrul caminului de batrani, pe langa cele de grup descrise mai sus:

 • Servirea mesei (punem la dispozitia locatarilor caminului 3 mese proaspete pe zi, personalizate in functie de preferintele si specificul bolii fiecaruia);
 • Consiliere prin medicul de familie, medicul psihiatru, asistenul social sau consiliere duhovniceasca;
 • Cititul + privitul la TV (azilul nostru este echipat cu televizoare LCD moderne);
 • Somnul + odihna.
0761944944