Plan ingrijire AVC, cu maximum de profesionalism pentru seniori

Accidentul vascular cerebral este o leziune grava a creierului, aparuta in momentul in care fluxul sangvin catre creier este intrerupt sau redus, privandu-l de oxigen si nutrienti. In lipsa acestora, celulele incep sa moara in cateva minute, determinand simptome in zonele corpului controlate de ele. Aceasta afectiune necesita un tratament medical de urgenta, intrucat poate provoca inclusiv decesul, iar daca s-au instaurat leziuni cerebrale de durata sau invaliditate pe termen lung, este nevoie de un plan de ingrijire AVC.

In cazul in care o ruda sau un prieten in varsta al dumneavoastra a suferit in trecut un accident vascular cerebral si are nevoie de asistenta permanenta, i-o putem oferi in cadrul caminului nostru de batrani. Vom stabili impreuna cu dumneavoastra un plan de ingrijire AVC, pe care il vom pune in aplicare cu cea mai mare grija, respect si profesionalism pentru senior. Personalul nostru, compus din medici si asistente medicale, consilieri, bucatari, personal sanitar etc., este instruit si va sta la dispozitia acestuia 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Iata, in continuare, in ce consta un plan de ingrijire AVC:

  1. Identificarea nevoilor pacientului: nevoia de a respira/a avea o circulatie buna, a manca/bea, a elimina, a se misca/a avea o postura buna, a dormi/a se odihni, a se imbraca/dezbraca, a mentine temperatura corpului in limite normale, a se ingriji, a evita pericolele, a comunica, a avea libertate de actiune;
  2. Stabilirea diagnosticului: respiratie alterata, dificultati de masticatie/deglutitie, perturbarea tranzitului intenstinal, incapacitate de miscare/miscari necoordonate/hemipareza, somn perturbat, alterarea echilibrului termic, deficit motor si senzorial, comunicare ineficienta/refuzul de a comunica, frustrare din cauza incapacitatii etc.;
  3. Stabilirea obiectivelor seniorului: cresterea calitatii vietii si diminuarea efectelor accidentului vascular cerebral, prin adaptarea la situatia curenta si depasirea obstacolelor aferente (respiratie normala, alimentatie corespunzatoare, odihna suficienta, independenta in limitele rezonabile, comunicarea ideilor si problemelor, stare psihica buna etc.);
  4. Interventiile personalului caminului de batrani: planul de ingrijire AVC include personalizarea alimentatiei, stabilirea tratamentului medicamentos si urmarirea efectelor acestuia, evaluari permanente, sprijin atat la propriu, cat si la figurat in desfasurarea majoritatii activitatilor, recoltarea de probe pentru investigatii suplimentare, incurajarea morala a pacientului in desfasurarea diverselor activitati, monitorizarea permanenta etc.

Ce inseamna AVC pentru seniori si cum arata viata de dupa?

Chiar daca vorbim despre o afectiune grava, un accident vascular cerebral nu este in niciun caz o condamnare. Cu ajutorul unui plan de ingrijire AVC bine pus la punct si a grijii si profesionalismului personalului angajat in azilul nostru de batrani din Bucuresti, seniorii se vor putea adapta si isi vor continua viata cu anumite schimbari.

Astfel, ei vor reusi sa aiba o respiratie normala, sa se echilibreze ponderal, sa isi reia progresiv mobilitatea, sa doarma cel putin 7 ore pe noapte, sa fie multumiti de progres chiar daca acesta este lent, sa comunice, sa-si aprecieze obiectiv abilitatile si sa fie mai receptiv interesat de mediul inconjurator. Prin urmare, va asteptam sa intocmim impreuna un plan de ingrijire AVC pentru parintele, ruda sau prietenul dumneavoastra senior!